Gezapige zaterdag

29 juni 2019 Suzanne Zomer 2019 0

Het is zaterdag, alhoewel dat hier in Naxos niet veel verschil lijkt te maken. De mensen zijn hier voornamelijk op vakantie en dan is het elke dag vrij natuurlijk. Maar als je hier wat langer leeft, zoals ik, dan maakt het toch wel verschil. Bovendien heb ik gisteren de groep afgerond, dus ik beslis vanmorgen, wanneer ik wakker word, dat ik me niet direct onder de levenden dien te begeven. Ik neem een koffietje mee in bed en kijk naar de zee. Dan voel ik me terug moe worden en soes ik nog even verder. Ik pruts wat in hus, doe de afwas van gisteren, verwerk het overgebleven fruit tot een echte fruitsla die ik met (Griekse hihi) yoghurt opeet, achteraan in het zonnetje op de bank, uit de wind. Nog een telefoontje plegen… En net wanneer ik denk: ‘Suzanne: doe nu eens iets nuttig! Je moet dringend een aantal mails beantwoorden!’ komt mijn mail binnen en lees ik zoals elke dag de ‘Dagelijkse gedachte’.

Deze keer is ie van Bill Watterson, die stelt ‘Een weekend is pas een weekend als je hem compleet nutteloos doorbrengt.’. Is dat koren op de molen van het luie stukje in mij!
‘Zie je wel! Je moet helemaal niks!’.
‘Ja, een aantal mails zouden wellicht nog kunnen wachten… Maar sommigen zijn eigenlijk al lang aan het wachten… Vanavond misschien?’
‘Als ik het doe mét goesting, gaat het altijd veel makkelijker?!’
‘Ja, maar soms krijg je ook goesting als je bezig bent!’

Ik bedenk dat ik dan misschien maar beter gewoon al mijn blogje kan schrijven. Want zo’n discussie is onbegonnen werk. Wie heeft er gelijk? Naar wie moet ik luisteren? En als ik nu mijn blogje schrijf, is er vanavond op z’n minst dat excuus niet meer 😉

En ik weet toch al waar ik het over wil hebben. Over dat verhaaltje in het boek, dat ik kreeg van mijn deelnemers.
‘Of, misschien moet ik dat bewaren voor mijn volgende nieuwsbrief?’
‘Ja, eigenlijk is het nu ook wel een goed moment voor een nieuwsbrief, zo net na de groep. Als er dan nog last-minuters zijn, voor juli, kan het nog.’
‘Ah, dan moet ik dat vanavond maar doen.’
‘Ja maar die mails dan?!’

En dan is het tijd om te vertrekken. Mijn deelnemers terug naar de boot brengen… Sorry mails! 😉

Ps, toch nog even: als er bloglezers zijn die op een antwoord van mij aan het wachten zijn: ik beloof oprecht dat ik de volgende week mijn mailbox écht onder handen neem! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *