Veelgestelde vragen

FAQ

Heb je nog een andere vraag? Laat het me zeker weten!

Ik ben in tegenstelling tot veel retreat-aanbieders niet iemand die één of twee keer per jaar naar een warme bestemming vliegt om daar een retreat te hosten in een chique hotel met alles erop en eraan.

Ik ben anders.

Ik ben verliefd geworden op de Griekse eilanden, op Naxos. Ik woon hier het grootste deel van het jaar en ontvang jullie met liefde in mijn bescheiden plekje met een prachtig zicht op en vlakbij de zee. Ik ken het eiland op mijn duimpje: van het kleinste baaitje tot de hoogste bergtop. Ik kan jou dan ook meenemen naar bijzonder plekjes.

De luxe zit hier niet in een jacuzzi of een sterrenchef, maar in de ongerepte natuur, de energetische plaatsen en de rust. De luxe zit in een overvloed van zelfgeraapte schelpjes en steentjes, in ontelbare pareltjes en een variatie in lachen en warmte.

Als je toch zin hebt in meer levendigheid, is de stad maar een 10tal km verwijderd. Of je kan genieten van een cocktail bij zonsondergang of een diner op het strand aan het nabijgelegen Plaka.

Zo ziet de agenda er uit dit jaar:
28 april – 3 mei Retreat on Request
5 – 10 mei Knowing me knowing you
12 – 17 mei Retreat on Request
19 – 24 mei Divine Discovery
26 – 31 mei Bezet
2 – 8 juni Walk on the Wild side
9 – 14 juni Retreat on Request
16 – 21 juni Wild Women’s Wisdom
23 – 28 juni Retreat on Request
30 juni – 5 juli Retreat on Request
7 – 12 juli Soulcare for Caretakers
14 – 19 juli Retreat on Request (BEZET)

Zomerpauze

18 – 23 augustus Free to Be
25 – 30 augustus Retreat on Request
1 – 6 september Wild Women’s Wisdom (VOLZET)
8 – 13 september Retreat on Request (BEZET)
15 – 20 september (EXTRA) Wild Women’s Wisdom
22 – 27 september Retreat on Request
29 sept – 4 oktober Knowing me knowing you
6 – 11 oktober Retreat on Request (BEZET)
Maand oktober Retreat on Request
27 oktober – 2 november Retreat on Request tijdens de herfstvakantie (eventueel in groep)

Als je kiest voor het totaalpakket, verblijf je in Magic Land. Een pensionnetje vlakbij de I Ousía-ruimte. Het is een bescheiden maar authentiek hotelletje.

Je kan ook zelf voor een verblijf kiezen, volgens jouw budget en verlangens. Je kan gaan voor heel basic (bvb kamperen) of voor wat moderner of sjiek. meer informatie

Wanneer je kiest voor het totaalpakket, is er een ‘meet and greet’ inbegrepen. Je wordt dan opgewacht en naar je verblijfplaats gebracht. Maar niet voordat we met je naar de supermarkt gaan voor wat eerste inkopen en je wat uitleg geven over de stad en omliggende badplaatsen.

Natuurlijk. Je mag je natuurlijk helemaal verwennen, als je dat wil. Ik kan je dan best wat klasse-verblijven adviseren in de buurt. Ik kan je ook in contact brengen met Michael die heerlijke massages geeft, of met Bonita, die garant staat voor heerlijke schoonheidsbehandelingen.

Nee, je verplaatsing regel je zelf. Ik stuur je bij aanmelding een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden. Maar hier krijg je al een idee.

Naxos heeft een kleine luchthaven, waar alleen vluchten vanuit Athene op landen. Dus nee, je kan niet rechtstreeks vanuit België hier landen, maar je kan vanuit Athene doorvliegen met Sky Express of met Olympic Air (die is samengesmolten met Aegean Air).

Moeilijke vraag. Alles is afhankelijk van de periode waarin je vliegt en hoe snel het allemaal moet gaan.

De makkelijkste weg is vlucht-vlucht. En dat is eigenlijk niet altijd duurder. Ook al lijkt dat soms zo. Ook daar: als je er vroeg bij bent, of op een promotieactie wacht, kan je wel eens een slag slaan.
Zo raak je hier soms voor geen 300 euro!

Nee, je kan zelf kiezen voor een reis- en annulatieverzekering.

Ja, het programma is zo opgebouwd dat je steeds de middag vrij bent. De sessies gaan door in de ochtend (9.30u tot 13u) en in de avond (meestal 18u tot 20u – afhankelijk van de zonsondergang).
Er is ook steeds één avond en ochtend dat je vrij bent, zodat je ook tijd hebt om bvb eens een grotere verkenning van het eiland te doen.

Opgelet: Walk on the Wild Side is een zevendaagse retreat met een afwijkend tijdsschema )

Je stuurt me gewoon een aanmeldingsformulier met je contactgegevens. Zelfs als je nog niet zeker weet welke retreat je wil kiezen. Zo kunnen we hierover in gesprek gaan en kan ik je helpen bij deze keuze.

Ik bezorg je dan meteen wat reisinformatie en het inschrijvingsformulier. De inschrijving is helemaal rond bij de betaling van het voorschot.

Ja, bij inschrijving krijg je een betalingsuitnodiging voor het voorschot. Dit bedraagt 1/3de van het totale bedrag.

Dat is natuurlijk heel vervelend. De annulatievergoeding is afhankelijk van het tijdstip.
Tot een maand voor aanvang, wordt een administratiekost van 50 € in rekening gebracht.
Vanaf een maand voor aanvang is het voorschot niet terugbetaalbaar.
Vanaf 14 dagen voor aanvang is het volledige bedrag verschuldigd.
Bij stopzetting tijdens de retreat, wordt het betaalde bedrag niet teruggestort.

In principe garanderen wij dat de cursus doorgaat, ongeacht het aantal deelnemers.

Alleen in geval van overmacht zal de cursus niet doorgaan. We gaan dan zeker met jou in gesprek. In dat geval wordt gezocht naar een alternatief programma of wordt het door jou betaalde bedrag integraal teruggestort.

De maaltijden zijn (op een uitzondering na) niet inbegrepen noch georganiseerd. De meeste mensen kiezen voor ontbijt op de hotelkamer (er is een kitchinette voorzien) en lunchen en/of dineren in de fantastische lokale restaurantjes. De prijzen zijn hier nog van een andere orde dan in België.

Vaak spreken deelnemers tijdens de week af om samen te gaan eten, maar daar is iedereen natuurlijk vrij in.

Opm: Walk on the Wild Side is een zevendaagse retreat met een afwijkend tijdsschema en daar is dagelijks een eenvoudige maaltijd inbegrepen.

Soms is dat meteen duidelijk, dat kan ook heel intuïtief gaan. Maar als je twijfelt kan dit misschien helpen.

Hulp bij een retraet te kiezen