Ik moet uit die lanterfant-modus raken!

22 augustus 2019 Suzanne Zomer 2019 0

Ik moet dringend in een werkmodus geraken! Nog twee dagen en dan start mijn groep. En ik ben nog in mijn ‘lanterfantmodus’! Ik doe wel wat dingen hoor. Vandaag heb ik de kast terug verplaatst van de studio naar het appartement. En wat spulletjes van hier naar daar en omgekeerd. En ik heb wat nagedacht en geschreven rond de voorbereiding (minimaal, ik geef het toe). Maar ik doe dan ook heel wat ‘onnuttige’ dingen. Of op zijn minst niet-dringende.
Zoals mijn boekje ‘overschrijven’. Ik heb zo’n boekje waar ik allerlei dagdagelijkse dingen in noteer. En nu is dit schrift bijna vol. Dus dan overloop ik blad voor blad om te kijken of ik iets moet meenemen naar mijn volgend schrift. Soms heb ik er een interessante oefening in genoteerd of een quote die ik ergens vond. Er staan vaak wat to do’s in die nooit zijn afgevinkt geraakt. Ik maak dan overzichtjes met ‘to do 22 augustus’, ‘to do voor als ik tijd heb’ (wat wellicht nooit gebeurt), ‘to do voor I Ousía’, ‘te onthouden voor EA’… En dat is goed natuurlijk, geeft ook nog eens een overzicht. En het brengt sommige dingen in herinnering. Daar moet ik me eens aan zetten!
Achteraan heb ik ook een overzicht ‘vluchten geboekt’ want soms boek al een heenvlucht, maar nog geen terugvlucht. Of al wel een vlucht naar Athene, maar moet ik nog uitzoeken of ik een binnenvlucht heb of een boot. En ik vergeet dan hoe ver het staat. Dus ook daar heb ik tegenwoordig een overzicht van. Maar dus, als ik dat doe, dan bedenk ik dat ik beter meteen even kijk voor die binnenvlucht. En voor ik het weet ben ik mijn volgende vluchten aan het boeken – want het is juist een goeie prijs.

Procrastineren heet dat tegenwoordig he. Nog snel even vegen voor ik dan uiteindelijk aan die voorbereiding gaat beginnen. En dan zie ik dat smsje van die vriendin en bedenk ik dat ik misschien toch gewoon even moet bellen. En ondertussen zet ik ook de boontjes op het vuur, want natuurlijk heb ik iemand uitgenodigd om mee te komen eten. Maar dat was voor L vroeg of ik niet naar de workshop kwam van een Nederlandse Kundalinimadam die een avond geeft rond meditatie en ademhalingstechnieken. En dat is natuurlijk altijd interessant. Kan ik misschien zelfs nog gebruiken voor de cursus? Dus uiteindelijk moet ik me na de telefoon nog reppen om op tijd in Medusa te zijn. En dan ook weer terug voor een laat dinner. En natuurlijk is het te gezellig om snel af te ronden.
Maar dat voorbereiden…

Morgen dan maar zeker. Voor of na de koffie met Marilyn en de lunch met Efi… Gelukkig zit ik meer dan een uur bij de kapper voor een kleuring. Daar kan ik niet veel anders doen! En de namiddag en avond heb ik niets gepland en er is nog veel wind. Dus als ik morgen mijn blogje schrijf, wil ik kunnen stoefen: voorbereidingen zijn helemaal rond. Emails bijgewerkt en misschien zelfs een paar handouts afgewerkt? Of is dat dan weer meteen erover? We zullen zien. Maar het is alleszins het plan om het lanterfanten wat af te bouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *