Een koningin met een ei

17 juli 2019 Suzanne Zomer 2019 0

De scheppende kracht is de vonk die alles en iedereen doet bewegen. Dit is een tijd vol inspiratie en energie. Het is vergelijkbaar met de creatieve kracht die optreedt als sperma het eitje binnengaat en er nieuw leven ontstaat. Nu geeft u zichzelf en anderen de impuls die leidt tot belangrijke resultaten en die innerlijke groei en uiterlijk succes mogelijk maakt.’ Dat is het begin van de uitleg van de I Tjing-kaart die ik vandaag trek. Kaart nummer 1. Ik ben er zo blij mee.

‘Weer een ei’ zegt K. Ja, dat is zo magisch. Als je in zo’n week kaarten trekt, zie je vaak een bepaald thema terugkomen. Ik herinner me in een vorige groep nog iemand bij wie alles paars en/of ballon was. Zo’n uiteenlopende kaarten, die ik gebruik, maar thema’s komen vaak terug. En deze keer is het voor mij enerzijds het ei, anderzijds de koningin.
Die koningin kwam eigenlijk doordat ik tot een kroontje was gekomen en ik had het over een prinses. En toen stelde E de vraag waarom we het zo vaak hebben over een prinses, maar niet over een koningin? Zouden we niet de koninginne-kroon willen? En warempel, de volgende kaart die ik trok, daar ging het over de koningin-positie opnemen… Dus ik ben een koningin met een ei.

Ik voel het ook helemaal. Ik ben aan het broeden. Enerzijds op professioneel vlak: Voor morgen heb ik een nieuwe oefening bedacht. Voor de volgende groep moet ik nog een aantal ideeën verder uitwerken. Maar ook voor mijn nieuw project voor volgende zomer (ja, dat is curieus maken he ;-)) moet er nog wat denk- en creatie-werk gebeuren.

Maar ik ben ook op persoonlijk vlak nieuwe dingen aan het ervaren. En dat is best spannend maar ook bevrijdend. Soms heb je jaren last van iets en merk je plots dat het verdwenen is. Als van vandaag op morgen. Maar eigenlijk weet je wel dat je daar jaren aan gewerkt hebt.

Maar als iets er niet meer is, heb je dat niet direct door. Dat is een beetje zoals pijn. Vanmorgen deed mijn elleboog terug pijn. Nu heb ik al een klein jaar een tenniselleboog (terwijl ik nog nooit getennist heb, maar ook van suppen kan je dus een tenniselleboog krijgen) en eigenlijk ben ik al gewend om ‘s morgens pijn te hebben. Maar de laatste dagen – dankzij mijn kuit, is mijn verdenking – had ik geen pijn. Toch heb ik dat niet opgemerkt. Het was pas vandaag, dat ik bedacht dat het er de voorbije dagen niet was… het deed me bij deze ook meteen bedenken dat mijn kuit dan wel een pak beter moest zijn. (Totdat ik mijn was ophang en met uitrek om aan die hogere waslijn te raken… Sindsdien is mijn elleboog weer op de achtergrond 😉 )

Maar dus ik ben aan het broeden, wat zeg ik, sommige eitjes zijn al uitgekomen. Maar de kuikens verstoppen zich misschien nog een beetje onder moeders vleugels. Alles op zijn tijd he 😉

Maar ik geniet van die creatieve kracht en ik hoop dat ze nog lang mag stromen. Ik ben al benieuwd voor mijn kaart van morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *