Draaien met de wind

4 juli 2019 Suzanne Zomer 2019 0

Amaai, gij draait ook nogal met de wind mee! In België is dat een belediging. Maar zo niet op Naxos. Nee, hier is het heel normaal dat je met de wind meedraait. Letterlijk dan. Je hebt afgesproken om X te doen, maar dan draait de wind en wil/ moet je dus Y doen… Een stuk van mij vindt dat heerlijk, mijn controlestukje soms wat minder. Die weet eigenlijk graag waar ik aan toe ben. En dat is dus moeilijker.

Maar vandaag liet ik me meedrijven. Wat een rustig dagje alleen leek te worden, werd er eentje met onverwacht bezoek ontvangen én brengen en met nieuwe vrienden maken.
Zo werd vandaag anders dan voorzien, maar zo misschien ook wel de volgende dagen…

Want ik heb plannen voor de volgende dagen:

Morgen zou om 15u de loodgieter komen. Ik ben benieuwd.
Vandaag geloofde Andreas me eindelijk dat er niets aan te doen viel. We hadden het erover gehad en hij had me een ander (en agressiever) product geadviseerd. Hij vraagt me (zoals ondertussen iedereen) of ik de knik onder de gootsteen al ontkoppeld heb. En natuurlijk heb ik dat gedaan. (Deu! Dat is toch het eerste dat je doet!) Maar voor alle zekerheid (ik bén tenslotte een vrouw, denk ik dan;-)) doet hij het nog een keer. Hij moet toegeven: clear! Hij adviseert me een bepaalde loodgieter, maar moet toch richting Mikri Vigla en die is daar aan het werken, dus hij vraagt het wel even voor me. En jawel, mijn klusjesheld staat er na een kwartiertje terug met de loodgieter (@ Hélène: en het is een knappe! Ja, ik had zoiets van: als er dan toch een loodgieter bij moet komen, dan hoop ik dat het een knappe is;-)) Ze bekijken even de verschillende scenario’s en het besluit is: hij komt morgen om 15u met zijn camera om in de pijp te gaan…
Ik ben dus benieuwd of en wanneer hij er zal zijn. Alhoewel, dat is misschien niet alleen iets van Naxos, maar vooral van loodgieters 😉
Ik hou jullie op de hoogte!

Overmorgen om 16u ga ik lunchen met Efi. Ja, de etensuren liggen hier wat anders dan in België. Maar dus ook daar ben ik benieuwd over. Want als dit doorgaat zal dat de eerste keer zijn dat een afspraak van de eerste keer geregeld is. Meestal wordt het nog drie keer verzet en verlaat. In het begin had ik dan het gevoel dat ze misschien niet graag afsprak, of dat het te moeilijk was. Nu weet ik al dat ik het niet persoonlijk moet nemen. Dus we zullen zien. Morgenavond bellen we nog even om te bevestigen.

En zondag wil ik misschien wel naar de oudste boom en naar Agiassos… Misschien vraag ik iemand mee. Maar misschien ook niet. Dat is afhankelijk van de wind;-).
Als de wind helemaal gaat liggen, vertrek ik misschien zelfs helemaal niet en vaar ik uit met mijn SUP. Of ga ik met Benoit mee op zijn Catamaran… Maar jawel, dat is allemaal afhankelijk van de wind…

Maar dinsdag ga ik naar de kapper. Wind of niet. Alhoewel ik het dan misschien wel zonde ga vinden om mijn middag daar door te brengen, terwijl ik op mijn SUP zou kunnen staan. Maar af en toe een zekerheidje kan geen kwaad -)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *