Wie is Suzanne?

Je kan kiezen voor een verhaal, voor woorden of beelden ...

Suzanne in verhaal

Als ik iets over mezelf moet vertellen, moet ik het dan over mijn opleiding hebben? Hoe ik na een bachelor maatschappelijk werk en een master in de criminologie in de therapeutische wereld terecht kwam en heel wat opleidingen daarin volgde? Hoe ik ondertussen een Europees gecertificeerd Psychotherapeute ben?
Hoe ik na jaren in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg te hebben gewerkt, van start ging met de Essentie, een praktijk voor psychotherapie, coaching en supervisie in Mechelen?
Moet ik uitleggen dat ik al meer dan 20 jaar actief ben als improvisatietheateractrice en -trainer bij Inspinazie en onder de vlag van TIM regelmatig op podium sta?
Moet ik zeggen dat ik docente ben in een opleiding voor Integratieve Psychotherapie bij Educatieve Academie en trainer, onder meer voor Itinera, rond allerlei communicatie- en stressthema’s? 
Of moet ik het verhaal vertellen hoe ik hier in Naxos terecht kwam en mijn droom vormgaf als I Ousía. En ondertussen al vijf seizoenen achter de rug heb.
Of is dat allemaal te praktisch en concreet?

Misschien wil jij wel weten wat voor iemand ik ben…

Ik zou dan kunnen vertellen over die vriendin die me wilde vatten in drie woorden en koos voor ‘passie, avontuur en diepgang’. Of dat ik zelf ooit voor het motto ‘Diepgang met bubbels en bruis!’ koos.
Dat ik in een recente analyse leerde ik dat mijn element Lucht is en mijn kleurfamilie Turkoois – Verbinden op innovatieve wijze. En dat het fijn was om me daarin te herkennen.
Misschien moet ik wel vermelden dat ik zo geniet van mijn werk en van de variatie, dat ik anders zou verwelken. Of dat ik hou van reizen en fotografie. En natuurlijk van de Cycladische eilanden. En dat ik hier ook SUPpen ontdekte en dus graag de zee op ga met mijn board. 

Misschien moet ik schrijven over hoe gelukkig en dankbaar ik me voel. En dat ik overschot heb en dat  zo graag wil delen.

Of misschien moet ik gewoon vertellen dat ik een vrouw ben die voelt, denkt en doet. Die gelooft in ervaren en contact. In authenticiteit met een hoekske af (we moeten ook eens kunnen lachen hé).

Je kan me niet echt leren kennen door over mij te lezen. Het zijn maar woorden. Mooie woorden misschien. Eigenlijk wil ik liever dat je mij ervaart.
En waar zou je dat beter kunnen doen dan op een paradijselijk eiland waar we kunnen spelen en experimenteren, kunnen praten en analyseren. En waar er tijd is voor écht contact.

En weet dat, als je graag kennis wil maken alvorens zo ver te reizen, dan sta ik daar zeker voor open!

Suzanne in woorden

Een mindmap:

Suzanne in beeld

Een woordje uitleg bij mijn manier van werken

Ik ben opgeleid in en geef les in Interactionele vormgeving. Dit is een integratieve psychotherapievorm, waarbij verschillende psychotherapierichtingen met elkaar in interactie worden gebracht en binnen een heel eigen kader geplaatst. (vb. Systemisch werk, Psychodynamische, Cognitieve therapie, Analytische psychotherapie…).

Specifieke technieken die gebruikt kunnen worden zijn:

– Voice Dialogue

Voice Dialogue is de methode om in contact te komen met, te leren over, en te werken met de vele zelven waaruit ieder van ons bestaat. Ik werd opgeleid in het Voice Dialogue Instituut en heb ook het geluk gehad nog te mogen leren van Hal en Sidra Stone, die aan de wieg stonden van deze methode, zelf. De psychologie van de zelven biedt een milde manier om naar een persoon te kijken.

– Wandelcoaching

Als we wandelen, verlicht de lichaamsbeweging de creativiteit en maakt het de geest vrij om zich te richten op het hier en nu. Op die manier kunnen we op een dieper niveau onderzoeken.

– Seacoaching (met Stand Up Paddle Board)

Werken op of in het water betrekt het lichaam, daagt uit om in het hier en nu te blijven en kan vaak metaforisch toegepast worden op verschillende onderwerpen.

– EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een psychotherapeutische behandeling die oorspronkelijk ontworpen werd om het leed te verlichten dat gepaard gaat met traumatische herinneringen. Het helpt vaak om gebieden te deblokkeren die we met onze gedachten niet kunnen bereiken.

– Brainspotting

Brainspotting is ook een methode om met traumatische herinneringen te werken. Het lokaliseert punten in het gezichtsveld van de cliënt die helpen om toegang te krijgen tot onverwerkt trauma in de subcorticale hersenen.

– Intuïtief schilderen

Het creatieve proces van schilderen in een veilige, kritiekvrije omgeving biedt de mogelijkheid om het innerlijke zelf te verkennen. Het is een mindfulle activiteit en vaak komen door spontane, creatieve uitingen innerlijke processen aan het licht.

– Creatief atelier

Ik gebruik deze naam voor verschillende kunstzinnige activiteiten, zoals muziek, dans, stem, beeldend werk,… Binnen kunstzinnige therapie worden deze activiteiten ook ingezet bij het werken aan emotionele en mentale klachten.

Vragen? Neem contact op!

Naam:

E-mail:

Je bericht:

I Ousía gebruikt cookies om u een zo goed mogelijke service te bieden. Door verder te gaan op onze website accepteert u deze cookies en ons privacy beleid.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten